fbpx

Várda-Somogyi Zsolt

Fleet driving trainer

2023.01.11.

Soha nem állunk meg!

Folytassuk a sikerszériát 2023-ban is!

2022 a Supernova Intertransnál sok egyéb mellett leginkább a flottaújítás éve volt. Az eddig sem éppen öreg vontatók mellé, illetve azok helyett összesen 140 nyergesvontatót vehettek át kiváló sofőrjeink és új belépő kollégáink. Ennek köszönhetően a legidősebb, kevésbé gazdaságos járműveink legnagyobb része kikerült az állományból. Mivel szeretnénk meghatározó szerepet betölteni a világ jobbá, zöldebbé tételében, így ennek a nem éppen kevés munkával járó folyamatnak köszönhetően alapvető dolgok is megváltoztak a Supernova életében. Nosztalgiázzunk és tekintsük meg, mi mindent értünk el 2022-ben együtt!

Mivel és hogyan értük el vállalati szinten a 4 százalékos fogyasztásjavulást? Március-áprilisban érkeztek az első Turbo Compound motoros Volvo FH 460 I-Save tesztgyőztes vontatók, a valaha általunk mért legalacsonyabb üzemanyagfogyasztással – így nyár elejétől megkezdhettük a legrégebbi Volvóink kivonását a flottából. 

Tavasz végétől folyamatosan munkába álltak az első DAF XG 480-ak. Mivel az üzemanyaghatékonyság a motornál kezdődik, így az innovációk széles skálájának köszönhetően alacsonyabb fordulatszámon nagyobb nyomaték érhető el, ezáltal a járművek immár utazósebességnél, mindössze alig több mint 1000-es fordulatszámmal haladhatnak. Ez mellesleg a csúcskategóriás luxusautókhoz hasonlóan rendkívül alacsony zajszintet is biztosít. Az új XG vontatóknak köszönhetően a régi fülkés XF-ek is elkezdtek kifelé szivárogni.

További Volvók érkezésével párhuzamosan, a nyár elejétől a 1845-ös Mercedes-Benz Actrosainkat kezdték kiszorítani az immár 510 lóerősre izmosított új Actros Prime-ok. Az már szinte csak hab a tortán, hogy az év utolsó hónapjaiban vadonatúj Schmitz megapótkocsik is csatlakoztak a meglévőkhöz, amelyek beszerzése lényegében egészen 2023 közepéig tovább folytatódik.

A flottaújításnak köszönhetően így mostanra, 2023-ra, a Supernova-flotta átlagéletkora 1,4 évesre csökkent! Ez szinte példa nélküli egy ekkora méretű nemzetközi fuvarozó cégnél – nem csupán Magyarországon, de Európában is. 

Igen ám, de miért jó ez nekünk azon kívül, hogy friss, ropogós illatú kamionnal dolgozhatnak sofőrjeink? 

A vállalati szinten elért 4 százalékos fogyasztásjavulás segít bennünket a kitűzött környezetbarát stratégiánk megvalósításában. Szeretnénk a világunkat élhetőbb hellyé tenni a jövő generációi számára. Ezen és ezért dolgozunk együtt a világ legnevesebb márkáival, tele rengeteg innovációval, hogy csökkenteni tudjuk a széndioxid-lábnyomunkat. Ennek a sok fejlesztésnek köszönhetően ugyan az új járművek beszerzési vételára 30 százalékkal magasabb, ám a sok újítás eredményeként és a kollégáink kiváló odafigyelésével kevesebb káros anyaggal terheljük a környezetünket!

A Supernova kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek is, és ebben élenjáró a Magyarországi fuvarozási szakágban. 

Az elmúlt évhez képest 2022. december 31-ig majdnem egy teljes literrel csökkent az egész, nagyjából 200 vontatós flottánk átlagfogyasztása. Ez nem is olyan sok? Dehogynem! Ezt csakis együtt érhettük el! A Supernova csak biztosította az eszközöket, de az eredményt a kiváló sofőröknek és a Fleet Driver Trainerünknek, Zsoltnak is köszönhetjük. 

Ezt igazolja vissza, hogy csak egy rész a teljes fejlődési csomagunkból az eszköz, az innováció, hiszen ha az elmúlt év első két-három hónapjának elemzéseit vesszük alapul, jól látszik, hogy a kiemelkedő értékek nem csak az autókon múlnak, hanem sofőrjeinken és trénerünkön is – mivel az első új járművek csak március végén álltak a flottába, akkor is mindössze négy darab Volvo. 


Ez egy közös csapatmunka, aminek mindenki része! Így tud a Supernova piacot hódítani és értéket, új munkahelyeket teremteni, annak ellenére, hogy az üzleti környezetünk folyamatos és jelentős változásoknak van kitéve, gondoljunk csak üzemanyagár növekedésre.

Vállalat

Egy sikeres ügyfélkapcsolat története

Közös utakon a Pappas Auto Magyarország és a Supernova Intertrans…

Teszteltük

Mercedes Actros – Újratöltve!

Megérkezett a Mercedes Actros Prime tesztútjának beszámolója. Mitől más a Prime, mint az…
Shopping Basket