Skip to content

Soha nem állunk meg!

2023.01.11.

Folytassuk a sikerszériát 2023-ban is!

2022 a Supernova Intertransnál sok egyéb mellett leginkább a flottaújítás éve volt. Az eddig sem éppen öreg vontatók mellé, illetve azok helyett összesen 140 nyergesvontatót vehettek át kiváló sofőrjeink és új belépő kollégáink. Ennek köszönhetően a legidősebb, kevésbé gazdaságos járműveink legnagyobb része kikerült az állományból. Mivel szeretnénk meghatározó szerepet betölteni a világ jobbá, zöldebbé tételében, így ennek a nem éppen kevés munkával járó folyamatnak köszönhetően alapvető dolgok is megváltoztak a Supernova életében. Nosztalgiázzunk és tekintsük meg, mi mindent értünk el 2022-ben együtt!

Mivel és hogyan értük el vállalati szinten a 4 százalékos fogyasztásjavulást? Március-áprilisban érkeztek az első Turbo Compound motoros Volvo FH 460 I-Save tesztgyőztes vontatók, a valaha általunk mért legalacsonyabb üzemanyagfogyasztással – így nyár elejétől megkezdhettük a legrégebbi Volvóink kivonását a flottából. 

Tavasz végétől folyamatosan munkába álltak az első DAF XG 480-ak. Mivel az üzemanyaghatékonyság a motornál kezdődik, így az innovációk széles skálájának köszönhetően alacsonyabb fordulatszámon nagyobb nyomaték érhető el, ezáltal a járművek immár utazósebességnél, mindössze alig több mint 1000-es fordulatszámmal haladhatnak. Ez mellesleg a csúcskategóriás luxusautókhoz hasonlóan rendkívül alacsony zajszintet is biztosít. Az új XG vontatóknak köszönhetően a régi fülkés XF-ek is elkezdtek kifelé szivárogni.

További Volvók érkezésével párhuzamosan, a nyár elejétől a 1845-ös Mercedes-Benz Actrosainkat kezdték kiszorítani az immár 510 lóerősre izmosított új Actros Prime-ok. Az már szinte csak hab a tortán, hogy az év utolsó hónapjaiban vadonatúj Schmitz megapótkocsik is csatlakoztak a meglévőkhöz, amelyek beszerzése lényegében egészen 2023 közepéig tovább folytatódik.

A flottaújításnak köszönhetően így mostanra, 2023-ra, a Supernova-flotta átlagéletkora 1,4 évesre csökkent! Ez szinte példa nélküli egy ekkora méretű nemzetközi fuvarozó cégnél – nem csupán Magyarországon, de Európában is. 

Igen ám, de miért jó ez nekünk azon kívül, hogy friss, ropogós illatú kamionnal dolgozhatnak sofőrjeink? 

A vállalati szinten elért 4 százalékos fogyasztásjavulás segít bennünket a kitűzött környezetbarát stratégiánk megvalósításában. Szeretnénk a világunkat élhetőbb hellyé tenni a jövő generációi számára. Ezen és ezért dolgozunk együtt a világ legnevesebb márkáival, tele rengeteg innovációval, hogy csökkenteni tudjuk a széndioxid-lábnyomunkat. Ennek a sok fejlesztésnek köszönhetően ugyan az új járművek beszerzési vételára 30 százalékkal magasabb, ám a sok újítás eredményeként és a kollégáink kiváló odafigyelésével kevesebb káros anyaggal terheljük a környezetünket!

A Supernova kiemelt figyelmet szentel a környezetvédelemnek is, és ebben élenjáró a Magyarországi fuvarozási szakágban. 

Az elmúlt évhez képest 2022. december 31-ig majdnem egy teljes literrel csökkent az egész, nagyjából 200 vontatós flottánk átlagfogyasztása. Ez nem is olyan sok? Dehogynem! Ezt csakis együtt érhettük el! A Supernova csak biztosította az eszközöket, de az eredményt a kiváló sofőröknek és a Fleet Driver Trainerünknek, Zsoltnak is köszönhetjük. 

Ezt igazolja vissza, hogy csak egy rész a teljes fejlődési csomagunkból az eszköz, az innováció, hiszen ha az elmúlt év első két-három hónapjának elemzéseit vesszük alapul, jól látszik, hogy a kiemelkedő értékek nem csak az autókon múlnak, hanem sofőrjeinken és trénerünkön is – mivel az első új járművek csak március végén álltak a flottába, akkor is mindössze négy darab Volvo. 


Ez egy közös csapatmunka, aminek mindenki része! Így tud a Supernova piacot hódítani és értéket, új munkahelyeket teremteni, annak ellenére, hogy az üzleti környezetünk folyamatos és jelentős változásoknak van kitéve, gondoljunk csak üzemanyagár növekedésre.

A nehéz időkben…

A Supernova Intertrans Kft. tavaly példamutató összefogás élére állt egy SMA-1-es betegséggel diagnosztizált kisfiú érdekében. Erről és a

Zöldebb Nemzetközi Fuvarozás

A Supernova nem csupán nyitott, hanem elkötelezett az iránt, hogy flottája mindig zöldebb legyen. #EcoFleet – mert hosszú

A nap erejével a zöldebb jövőért

A zöld projektjeink következő állomásához érkeztünk. Ezzel évente akár még 6%-kal csökkenthetjük a kamionok teljes üzemanyag-fogyasztását.

Utolsóból első!

A globalizáció alapvetően kedvez a szakmánknak, egyre fontosabb szereplői vagyunk a kereskedelemnek. De miért mehetünk csak 85-tel?

Globalizáció hatása a szakmánkra

A globalizáció alapvetően kedvez a szakmánknak, egyre fontosabb szereplői vagyunk a kereskedelemnek. De miért mehetünk csak 85-tel?

Egy sikeres ügyfélkapcsolat története

Közös utakon a Pappas Auto Magyarország és a Supernova Intertrans

Kapcsolatfelvétel

Munkatársaink 24 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot.